اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمد نوری، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در واکنش به حضور جفری ساکس، مشاور رئیس سازمان ملل و از مسببین مشکلات اقتصادی کشورها در دانشگاه امیرکبیر گفت: باید حضور جفری ساکس را از دو منظر بررسی کرد؛ در وهله اول علت حضور وی به عنوان یکی از نزدیکان جرج سورس، رئیس انقلاب های مخملی در جهان در دانشگاه و مورد بعدی باتوجه به اینکه تنها دو روز از صحبت های رهبر معظم انقلاب پیرامون غیرکارآمدی نسخه های غرب برای اقتصاد کشور میگذرد، حضورز این فرد در کشور به چه منظور ایجاد شده است؟
وی تصریح کرد: به دولتمردان و مسئولان کشور توصیه می کنم که حافظه تاریخی خود را به کار بیندازند، برای مثال در دهه 70 اصلاح طلبان بسیاری از تئوریسن های غربی را به بهانه های مختلف وارد ایران کردند و به راحتی در دانشگاه ها به آنها کرسی و تریبون دادند؛ ماحصل آن چه شد؟
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه ما از رفت و آمدهای غربی ها در کشورمان خاطره خوبی نداریم، اظهار داشت: آیا ماحصل رفت و آمدهای تئوریسن های غربی به کشورمان منجر به فتنه 78 نشد؟ آیا در ریشه یابی فتنه 88 ردپای این تئوریسن ها را ندیده ایم؟
وی با اشاره به اینکه جفری ساکس قرار است در دانشگاه امیرکبیر پیرامون توسعه پایدار صحبت کند، ادامه داد: طرح هایی که وی در اقصی نقاط جهان ارائه کرده، چه نتیجه ای را در بر داشته است؟ طرح هایی که وی در لهستان به عنوان توسعه پایدار ایجاد کرد، امروز چه نتیجه ای را در برداشته و غیر از متلاشی شدن اقتصاد بولیوی و روی آوردن بسیاری از جوانان این نقطه به فروش مواد مخدر، ثمره این ارتباط چه بوده است؟
نوری بیان داشت: آیا طرح اقتصادی جفری ساکس که در لهستان اجرا شد، منجر به کودتا و فروپاشی لهستان نشد؟ بسیاری از این نکات را باید کسانی که از این افراد برای حضور در کشورمان دعوت می کنند، مدنظر قرار دهند.
وی ادامه داد: بسیاری از تحلیل گران غربی در حال حاضر به این نتیجه رسیده اند که برخی از طرح های ساکس تامین یافته و تغییر شکل یافته نیلسون فریدمن است؛ که وی معتقد بود شوک درمانی در حوزه اقتصاد می تواند اقتصاد کشورها را پویا کند و ماحصل این شوک درمانی له شدن طبقات کم درآمد بود.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در پایان خاطرنشان کرد: جفری ساکس نظریه های نیلسون فریدمن را بزک کرده و در قالب آرمان ها به جوامع ارائه می کند؛ بسیاری از طرح های اقتصادی وی را می توان شکل جدیدی از اقتصاد فرانو بدانیم.